Descriere

Mod de actiune insecticid Fendona 15 SC


 

  Fendona 15 SC este un insecticid eficient, ce combate insectele zburatoare (tantari, muste, etc.) si taratoare (gandaci de bucatarie) prin actiune de contact si ingestie. Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa, alfa-cipermetrin, formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor, furnicilor, puricilor si a altor daunatori. Substanta activa din aceste particule este absorbita prin contact provocand iritarea insectelor in urmatoarele 5 minute. Cand insecta incearca sa inlature aceste particule, vine de fapt in contact cu si mai multa substanta urgentand procesul de absorbtie. Poate provoca efectul de “soc” in mai putin de 30 minute, dupa care moartea insectelor survine in decurs de 24 ore.


 

 

     1.TEHNICA DE APLICARE:

  • Se pot folosi la aplicare aparate de stropire purtate (de spate) sau alte echipamente conventionale.

     2.Curatarea echipamentului: vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate, prevazute cu baze de inactivare a pesticidelor din apele de spalare.

 

     3.Spectrul de activitate si mod de folosire


 

  • Fendona 15 SC este recomandat pentru combaterea mustelor, gandacilor de bucatarie, tantarilor, puricilor, plosnitelor si a altor insecte din domeniul sanatatii publice.
  • Se aplica in doza de 100-150 ml. in 5 litri de apa.
  • Solutia se aplica prin stropire in benzi cu o latime de 35 cm pentru combaterea gandacilor de bucatarie sau pe toata suprafata pentru dezinsectia spatiilor de depozitare, sau se respecta indicatiile tehnice specifice pentru insecta pe care dorim sa o combatem.
  • Cu 1 litru de solutie (gata preparata) se pot trata aproximativ 20 m2.
  • Doza ridicata (150 ml) este recomandata ca tratament initial sau cand infestarile sunt severe.
  • Dozele mai scazute (100 ml) vor fi folosite pentru combaterea insectelor zburatoare si ca tratamente de intretinere.


     4.Masuri de igiena si protectia muncii


 

  • A se evita contactul cu pielea, ochii si imbracamintea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Pastrati separat imbracamintea de lucru. Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul utilizarii. A se pastra ferit de produse alimentare, bauturi si produse furajere, seminte sau ambalajele acestora. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.
  • A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, si in zonele de acces ale animalelor.

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:

Produse asemanatoare