Fungicid polivalent DAGONIS, legume si pomi fructiferi
Dagonis® este un fungicid polivalent,uşor de folosit şi care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (măr, păr) şi legume (tomate, pepene, castraveţi,mazăre, morcov, salată, praz, ceapă, broccoli, conopidă, varză, căpşun, vinete, ardei, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roşie, etc.
Fungicidul combină proprietăţile a două substanţe active fluxapiroxad si difenoconazol. Cele două substanţe active sunt complementare şi combinaţia lor asigură un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.
Fluxapiroxad apartine grupei chimice care actioneaza ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) si are proprietati preventive si curative. Inhiba puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, cresterea miceliului si sporularea (toate stadiile principale ale dezvoltarii si reproducerii fungilor).
Difenoconazol este un triazol sistemic care controleaza un spectru larg de boli foliare, precum si a bolilor transmise prin sol la seminte, asigura un control preventiv si curativ de lunga durata.
Cea mai bună măsură de apărare este prevenirea, De aceea, cu toate că modul de acţiune al fungicidului Dagonis® permite şi utilizarea curative, recomandă întotdeauna să se aplice produsul preventive, pentru a evita apariţia infestării ireversibile a culturii.
Substanțele active de top din componența fungicidului oferă o protecție excelentă împotriva bolilor păgubitoare ale legumelor și pomilor fructiferi. Rezultatele testelor BASF arată cu fungicidul Dagonis® are o eficacitate excelentă și de lungă durată, comparativ cu alte produse competitoare.
Compoziţie :
Fluxapiroxad : 75 g/l
Difenoconzol : 50 g/l
Mod de Utilizare şi doze recomandate :
Dagonis® combină două substanțe active inovatoare, fluxapiroxad (grupa SDHI) și difenoconazol (triazol), pentru un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.
Totodată, fungicidul Dagonis® este un produs util pentru managementul rezistenței.
Dagonis® se poate aplica la peste 20 de culturi de legume și pomi fructiferi:
- Tomate în câmp, sere și solarii:
Făinarea tomatelor: doza de 0,6 litri/ha;
Pătarea cafenie la tomate: doza de 1 litru/ha;
Alternarioza la tomate : doza de 1 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, în perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a tomatelor;
Timp de pauză: 3 zile.
- Pepene roșu, pepene galben, dovleac și alte cucurbitacee cu coajă necomestibilă în câmp sau în sere și solaria:
Făinare: doza de 0,6 l/ha;
Pătarea brună: doza de 0,6 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină;
Timp de pauză: 3 zile.
- Castraveți, zucchini și alte cucurbitacee cu coaja comestibilă în câmp sau în sere și solarii:
Făinarea castraveților: doza de 0,6 l/ha;
Pătarea brună a castraveților: doza de 0,6 l/ha;
Momentul aplicării: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele de la 4 frunze adevărate și până la coacerea deplină a fructelor (BBCH 14-89);
Timp de pauză: 3 zile.
- Mazăre:
Antracnoza: doza de 2 l/ha;
Putregaiul alb la mazăre: doza de 2 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze până la maturitatea boabelor (BBCH 15-89);
Timp de pauză: 7 zile.
- Morcov, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie, țelină, hrean, topinambur, păstârnac, ridichi, salsifi – barba caprei, rădăcini de Valeriană, rădăcini de Ginseng, condimente și alte rădăcinoase și tuberculifere, cu excepția sfeclei de zahăr:
Făinare: doza de 0,6 l/ha;
Alternarioza frunzelor și alternarioza rădăcinilor: doza de 1 l/ha;
Putregaiul alb (Sclerotinia): doza de 2 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim două tratamente, la interval de 7 zile între ele, pentru combaterea făinării. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul se aplică în stadiul de vegetație BBCH 12-49, de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii;
Timp de pauză: 7 zile.
- Varză, broccoli, conopidă și varză de Bruxelles:
Alternarioza: doza de 1 l/ha;
Pătarea albă: doza de 1 l/ha;
Momentul aplicării: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile între aplicări, în perioada BBCH 41-91, de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă (de la începutul formării căpățânii până la formarea completă a sa – în cazul verzei);
Timp de pauză: 14 zile.
- Toate tipurile de salată:
Putregai alb: doza de 2 l/ha;
Rizoctonioza salatei: 2 l/ha;
Momentul aplicării: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevărate, până la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49);
Timp de pauză: 14 zile.
- Praz și ceapă de primăvară:
Alternarioza: doza de 1 l/ha;
Rugina: doza de 1 l/ha;
Momentul aplicării: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, de la 3 frunze normal dezvoltate până la bulbul complet dezvoltat, în forma tipică soiului (BBCH 13-49);
Timp de pauză: 14 zile.
- Căpșun – în câmp sau în sere și solarii:
Făinarea căpșunului: doza de 0,6 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori până la recoltare (BBCH 60-89);
Timp de pauză: 1 zi.
- Ardei în sere și solaria:
Făinarea ardeilor: doza de 0,6 l/ha;
Alternarioza ardeilor: doza de 1 l/ha;
Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, până la coacerea deplină a fructelor;
Timp de pauză: 3 zile.
- Vinete în sere și solarii:
Făinare: doza de 0,6 l/ha;
Alternarioză: doza de 1 l/ha;
Momentul aplicării: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor;
Timp de pauză: 3 zile.
- Pomi fructiferi (măr și păr):
Rapănul mărului și rapănul părului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafața peretelui foliar);
Făinarea mărului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA;
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile între ele, de la începutul deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (BBCH 53-81);
Timp de pauză: 35 de zile.
Compatibilitate:
Dagonis este in general miscibil cu majoritatea fungicidelor, insecticidelor si regulatorilor de creştere.Pentru o folosire corectă consultaţi tabelele de compatibilităţi.
CANTITATE | 1.00 |
UM | BUC |
Ambalaj | 15 ml |
Greutate | 0.015 Kg |
Tip produs | Fungicid |
Compozitie | Fluxapiroxad : 75 g/l, Difenoconzol : 50 g/l. |
Doza | Citiți întotdeauna etichetele produsului și urmați în permanență instrucțiunile producătorului. |
Utilizat pentru | Ardei, Broccoli, Capsun, Ceapa, Conopidă, Castraveți, Pepeni, Dovleac, Mazăre, Măr, Morcov, Păr, Praz, Ridichi, Păstârnac, Sfeclă, Telină, Salată, Tomate, Varză, Vinete |