Bine ati venit in magazinul Regal Fermierul
Produse
X

Folie Profesională pentru Acoperirea Serelor și Solariilor

Sortează:

Afișare:

Folie de acoperire pentru sere si solarii pe stoc!

  Folie acoperire sere si solarii furnizată de RegalFermierul.ro este o modalitate excelentă de a proteja de intemperii culturile cultivate în interior. Chiar dacă materialul tradițional pentru închiderea serelor și a solariile a fost sticla, odată cu progresul tehnologiei astăzi materialele folosite pentru acoperirea serelor sunt mai ușoare și mai eficiente. Unele materiale au diferite grade de transparență, ceea ce permite luminii să intre nestingherită în sere, în timp ce altele sunt translucide, difuzând lumina în interiorul serei în mod uniform.
  Tipul de folie acoperire sere si solarii cel mai potrivit se determină în funcție de mai mulți factori, cum ar fi orientarea serei sau tipul culturilor ce se vor cultiva. Cea mai populară opțiune pentru închiderea unei sere este astăzi folia de polietilenă. Foarte ușoară, nu va încărca structura, iar comercializarea în rulouri de diferite dimensiuni ce se taie pentru a se potrivi cu cadrul serei garantează aplicarea ușoară.

  Când procurați folie acoperire sere si solarii trebuie să știți că acestea sunt produse în diferite clase de rezistență. Folia garantată pentru un an de zile este desigur cea mai accesibilă ca preț și cea mai subțire, în vreme ce folia garantată 4 ani este mai groasă și evident mai scumpă la achiziție. O altă informație importantă este că lumina ultravioletă degradează rapid o folie de polietilenă. Vestea bună este că puteți alege o astfel de folie cu protecție la ultra-violete încorporată.
  Mai mult decât atât, astăzi tehnologia permite realizarea foliilor de polietilenă cu proprietăți chimice ce reduc cantitatea de condens sau ce reflectă căldura radiată înapoi în seră. Aceste proprietăți se traduc printr-o eficiența energetică mai mare a serei și implicit prin reducerea costurilor de operare. De aceea merită făcut un calcul de eficiență înainte de a achiziționa folia pentru solar, uneori mai ieftin este de fapt mai scump!

Cea mai rezistentă folie acoperire sere si solarii este o folie solar profesionala

  Folie solar sere si solarii fabricată din clorură de polivinil, mai exact popularul PVC, are multe din calitățile folii din polietilenă, la care adaugă o rezistență superioară. Durata de viață garantată de producător ajunge până la 5 ani.. Dar nimic nu este perfect, astfel că o folie solar profesionala acționează ca un magnet pentru particulele de praf, care tind astfel să se depună pe seră. De aceea este bine să luați în calcul o întreținere suplimentară. În cazul în care nu vă ajută ploaia, gândiți-vă să va faceți timp să curățați ocazional acoperișul și pereții serei acoperite cu folie PVC.
  Un jet de apă este suficient ca să îi redea proprietățile. Ca și polietilena, o folie PVC poate fi tratată cu protecție la razele ultra-violete, suportând deasemenea tratare anti-condens. Eficiența energetică a solariilor sau a serelor acoperite cu folie PVC este superioară celor acoperite cu folie de polietilenă.

  Atunci când dorim să ducem la un alt nivel acoperirea cu o folie solar profesionala ne vom orienta către o placă din policarbonat. Aceasta constituie structuri semi-rigide, ușor de instalat pe scheletul serei. Funcție de producător putem să întâlnim policarbonat ondulat sau policarbonat în două straturi exterioare netede, ce acoperă o structură interioară ondulată, asemănător unei cutii de carton.
  Acest material permite absorbția luminii într-un grad de până la 91%, este rezistent UV iar rezistența la impact este net superioară foliilor de polietilenă sau PVC. Nu este astfel de mirare că garanția dată de producători ajunge până la 15 ani, având în același timp un excelent randament energetic. Singurul dezavantaj major al acestui material este că suprafața sa se zgârie ușor, fiind necesare măsuri de precauție suplimentare la intrarea în solar sau atunci când efectuăm lucrări aproape de pereții acestuia. Prețul ridicat de achiziție este compensat de durata de viață.

Cum ferim culturile de frig cu o folie profesionala?

  Folie profesionala își face simțită utilitatea atunci când dorim să maximizăm anumite culturi de plante, oferindu-le mai multă căldură decât este disponibilă în mediul natural. Dar deasemenea putem să păstrăm în siguranță plante decorative sensibile la frig, cum ar fi oleandri sau măslinii. Cu toate că în ultimii ani clima s-a modificat suficient încât să aducă doar vag cu ceea ce știam în urmă cu 20-30 de ani, înghețul din lunile de iarnă nu a dispărut.
  Chiar dacă anotimpul rece s-a contractat considerabil, întâlnim în continuare zile cu temperaturi negative ce pot ucide plantele mai sensibile. Protejate într-o seră, chiar fără încălzire suplimentară, acestea vor trece cu ușurință în primăvară, oferindu-ne șansa de a ne bucura de ele! Mai mult chiar, o astfel de seră poate să constituie un adăpost pentru animalele domestice, ce pot trece mai ușor iarna în interiorul serei, fără a genera costuri legate de încălzirea adăpostului.

  Grădinarii experimentați adoră ideea de a avea o seră acoperită cu folie profesionala. Cu un astfel de spațiu, ei pot determina ce plantează, pot anticipa perioada de creștere și nu în ultimul rând pot previziona profiturile obținute din munca lor. Dar un grădinar cu experiență știe exact ce își dorește și este în măsură să ia cele mai potrivite decizii. Probleme au grădinarii la început de drum, care tocmai au dobândit această pasiune.
  Ei se vor întreba ce beneficii au dacă folosesc o seră, iar răspunsurile sunt atât de multe și variate încât nu încap într-o prezentare exhaustivă. În primul rând, într-o seră tu controlezi lumina care intră, temperatura ambientală, temperatura solului, umiditatea din aer și nu în ultimul rând tipul de sol. O seră reduce accesul insectelor și a animalelor ce au potențial distructiv pentru plante și reduce expunerea plantelor la condiții meteorologice extreme, ca ploile torențiale sau seceta.

folie acoperire sere si solarii
folie solar profesionala
folie profesionala
whatsapp