Biostimulator KAISHI, puternic si cu rezultate sigure
Biostimulant cu o formulă unică, ce conţine aminoacizi de natură vegetală şi azot organic
Aminoacizii din componenţa produsului KAISHI sunt obţinuţi prin procesul de „hidroliză enzimatică a proteinelor” de natură vegetală.
Un amestec echilibrat de exoproteine şi endoproteine specifice supuse procesului de hidroliză enzimatică conduce la obţinerea a 92% L-aminocizi liberi.
KAISHI are în componenţă L-aminoacizi liberi de origine vegetală şi azot (N) organic.
Este mult mai activ decât alte produse obţinute prin procedee convenţionale de hidroliză (hidroliză acidă, hidroliză simplă sau dublă).
Prin hidroliza enzimatică sunt obţinuţi L-aminoacizi de o calitate mult mai pură deoarece nu conţin substanţe insolubile.
KAISHI este un biostimulator recomandat pentru utilizarea în culturile agricole din Romania, pentru intensificarea proceselor fiziologice şi o revigorare a plantelor care suferă de stres (cauzat de fito-toxicitate dată de anumite produse de protecţie a plantelor, secetă, inundaţii, temperaturi mari / mici), pentru dezvoltarea masei foliare, pentru a influenţa pozitiv conţinutul de proteină în plante şi pentru a aduce un plus de energie în procesul de biosinteză a uleiului în cazul plantelor oleaginoase.
KAISHI este un biostimulant puternic şi cu rezultate sigure, utilizat în procesele de recuperare a plantelor după o perioadă de stres cauzată de lipsa apei, căldură, săruri în exces sau stres.
Cum acţionează KAISHI în plantă?
L-aminoacizii liberi (AA) conţinuţi în produsul KAISHI stimulează metabolismul plantelor, în special în situaţii în care au suferit datorită stresului de mediu şi prin urmare, creşte randamentul culturilor.
De asemenea, L-aminoacizii liberi sunt implicaţi în:
- Activarea sitemului de fotosinteză
- Reglarea activităâii stomatelor
- Recuperarea plantelor care suferă de stres
- Stimulează procesul de întărire a peretelui celular
- Cresc activitatea de polenizare şi de formare a fructelor
- Îmbunătăţesc procesul de formare a hormonilor naturali în plante
- Acţionează ca un co-adjuvant – aplicat împreună cu produse pentru protecţia plantelor şi nutrienţilor foliari.
KAISHI poate fi aplicat în orice moment în timpul perioadei de vegetaţie a culturilor, în special după stresul cauzat de secetă, îngheţ, atac masiv al dăunătorilor şi agenţilor patogeni sau după aplicarea produselor pentru protecţia plantelor pentru a ajuta planta să-şi revină din stres.
Tratamentele cu KAISHI se vor repeta la un interval de 10 – 15 zile (conform omologării din tabelul de mai sus), folosind suficientă apă în amestec pentru a acoperi întreaga masă foliară.
Datorită aderenţei sale puternice şi a acţiunii de penetrare, se recomandă efectuarea testelor de compatibilitate pe o suprafaţă mică înainte de a face amestecuri cu produse pentru protecţia plantelor.
Elemente chimice |
% w/w |
% w/v |
L-Aminoacizi de origine vegetală |
12,00 |
13,40 |
Azot total organic (N) |
2,00 |
2,20 |